Káva a její příprava

Příprava kávy

Ta správná příprava kávy je poměrně složitý proces, který by měl rozhodně znát každý milovník kávy. V mnoha zemích se káva připravuje jinak. V Itálii v mocca konvičkách, ve Francii v cafetiérii a v Turecku dokonce v džezvách. U nás je velice oblíbený způsob přípravy kávy v mocca konvičkách nebo v džezvách.

I přes to stále více lidí připravuje klasické espresso v pákovém kávovaru. Co je nejdůležitější při přípravě kávy ? Samozřejmě čertvá voda a čerstvá káva a dokonce i čerstvě namletá. Pokud máte pákový kávovar, tak si s největší pravděpodobností budete kupovat kávu, která už namletá je. Pak ale musíte počítat s tím, že nedosáhnete takového efektu, jako při čerstvě namleté kávě.

Do páky musí být káva natěsnána velice silně a páka musí být pevně zasazena v kávovaru. Jek tak můžete docílit té pravé chuti. Páka musí být dokonale čistá a vymytá. V dnešní době už se nenajde příliš moc lidí, kteří by pili kávu bez mléka.

Pokud jste tedy jedním z lidí, kteří na kávu s mlékem nedají dopustit, tak je nutné, aby mléko bylo do kávy nalito teplé. Samozřejmě nemluvíme o ohřívání mléka na sporáku, ale je třeba mít kávovar, který má funkci ohřívání a šlehání mléka dohromady.

Komentáře jsou uzavřeny.