Káva a její příprava

Cibetková káva

Mnoho z nás o cibetkové kávě ani neslyšelo. Není se taky čemu divit, protože cibetkovou kávu jen tak neseženete, v klasických prodejnách se neprodává a je velice drahá a tak si ji může dovolit skutečně jen malé množství milovníků kávy. Každý z nás by ale měl kávu ochutnat a to především díky její chuti, která je nezaměnitelná.

Cibetková káva je káva pro skutečné labužníky, kteří dokáží ocenit chuť kávy a všechny její přednosti. Na světě asi není člověka, kterému by cibetková káva nechutnala. Tato káva pochází z Indonésie. A co je na ní tak zvláštního ?

Zvláštní je to, že se kávová zrna nesbírají na obrovských kávových plantážích, ale vybírají se přímo z trusu cibetky Luwak. Cibetka totiž zrnka kávy pojídá, ale nikdy je nestráví. Zrnka tak prochází zcela neporušená celým trávicím traktem, kde jsou zbavena hořkých látek. Díky tomu je tato káva tak jemná a aromatická. Pokud se ptáte proč je káv tak drahá, tak je to jasné hned ze dvou důvodů.

Především díky tomu, jak se káva sbírá a pak je další důvod ten, že se ročně vyrobí kávy skutečně jen minimální množství a jen málo je ho dováženo k nám do republiky. Zpravidla můžete pořídit 1kg kávy za 20 000,- Kč.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Chutné kávy a označen , , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.